marți, 28 februarie 2012

DEAR PHOTOGRAPH...

"Dear Photograph" este povestea emotionanta a unei simple idei, transformate intr-un adevarat fenomen de o nostalgie…digitala!
Rasfoind printre pozele vechi ale familiei si fotografiind-o pe una dintre ele, ce il infatisa pe fratele sau stand la aceeasi masa la care se afla in prezent, lui Taylor Jones, un canadian in varsta de 22 de ani, i-a venit spontan, ideea de a provoca oamenii sa faca acelasi lucru cu amintirile lor. Tot ce aveau de facut era sa tina in fata o poza veche, avand ca fundal locul in care a fost initial facuta si sa o ftografieze, transmitandu-I cateva randuri despre semnificatia acelui cadru.
Rezultatul a fost unul coplesitor. O compilatie vizuala de amintiri fericite si momente profunde, concretizata in prezent, in cartea cu acelasi nume. 
Conceptul de baza al acestui proiect (ilustrarea trecerii timpului) a mai fost explorat si sub forma replicarii fotografiilor vechi, folosind subiectii asa cum sunt ei astazi, in proiecte ca Irina Werning's Back to the Future sau  Ze Frank's Young Me, Now Me , insa Taylor Jones a dat o cu totul alta valoare temei, prin umanizarea spatiului si implicarea emotionala a personajelor. Rasfoind printre cele 200 de fotografii de pe site, devine evidenta rezonanta podusa de textul ce insoteste imaginea. 
Proiectul ilustreaza intr-o oarecare masura si nostalgia pentru era pre-digitala, al carei efect nu poate fi reprodus…
"Dear Photograph,
I miss those days of running free and living in the moment. Laina"


"Dear Photograph,
Thank you for everything we had. @jonathanstampf"

 "Dear Photograph,
Our wedding was our sweetest day, just like Grandma’s chocolate. Onno" 

"Dear Photograph,
New Year’s resolutions and 30 years gone by…what was that little boy inside of me thinking about so long ago? I hope I never quit chasing that little boy’s dreams. It’s what matters most. Scott"

 Sursa imaginilor: http://dearphotograph.com/

Un comentariu:

  1. Thank you for the info. It sounds pretty user friendly. I guess I’ll pick one up for fun. thank u









    Linie cu Laser

    RăspundețiȘtergere