marți, 3 aprilie 2012

DESCOPERA PLAJE SALBATICE, CU DUNE DE NISIP ALB SI PEISAJ DESERTIC, IN TARIFA, SPANIA













Zece kilometri de plaje cu nisip alb, un peisaj rural neatins de civilizatie si unele dintre cele mai bune conditii de windsurfing din Europa, au transformat Tarifa intr-un adevarat paradis al windsurferilor. La doar 11 km departare de malul african, aflat de cealalta parte a stramtorii Gibraltar, acesta este si cel mai sudic punct al continentului European, locul de intalnire al apelor Mediteranei cu cele ale Oceanului Atlantic, ce se bucura de o priveliste spectaculoasa asupra lantului muntos Rif, din Maroc (aceeasi imagine descrisa de Paulo Coelho in “Alchimistul”, privita de micul pastor ce viziteaza Tarifa, in drumul sau spre piramide…) 
La o distanta confortabila de o ora si 30 de minute de condus din Marbella, Tarifa este o poarta intre Spania si Maroc (despartite de o calatorie de doar 30 de minute cu ferryboat-ul pana in Tanger), un mixaj intre farmecul orasului vechi cu influente maure si aerul informal, degajat al comunitatilor de surferi ce campeaza in caravane, chiar pe malul marii. Merita sa ajungi pana aici, pentru a descoperi plaje salbatice, cu un peisaj desertic unic si pentru a te bucura de spectacolul oferit de kitesurferii ce prind suficienta viteza pentru a se ridica in aer la inaltimi de cateva etaje. Dunele inalte, formate de vanturile puternice, sunt inconjurate de paduri dese de pini. Le poti escalada, in afara zonelor protejate pentru regenerare, sau poti face o plimbare calare. Nu rata Punta Paloma, cu siguranta una dintre cele mai frumoase plaje ale Andaluziei, situata in capatul golfului Tarifa, la aproape 10km distanta de orasul vechi.
Curentii puternici formati de vanturile de est si de vest ce sulfa prin stramtoare si spectaculozitatea peisajului natural, cu cele doua mari parcuri naturale (Acorns si Strait) au impiedicat ingroparea sub beton a zonei, de catre marii constructori. In ciuda popularitatii Tarifei, denumita si “Capitala Mondiala a Vanturilor”, municipalitatea nu s-a grabit sa urbanizeze plajele si sa le doteze cu facilitati, asa ca regiunea va ramane si pe viitor, un mediu natural protejat, de care se pot bucura toti cei tentati sa il descopere.

 Gasesti mai multe informatii despre zona aici: http://www.gotarifa.com/en/index.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu