marți, 27 martie 2012

VERTIGO - GRATIE IMPONDERABILA DE LA PETITE FRITURE









Reminescenta a aripilor unei insecte sau palarie cu bor supradimensionat, „Vertigo” este o lampa cu aspect bizar, ce pare sa pluteasca, definind un spatiu seren, protector, asemeni  coroanei unui copac.
Menita sa creeze senzatia de intimitate, Vertigo este conturata mai mult prin spatiul negativ decat prin consistenta ei. Forma organica, obtinuta printr-o dispunere radiala a unor spite realizate dintr-o combinatie de metal usor, fibra de sticla si poliuretan, cu o scara impresionanta (aproape de dimensiunea unei mese) se misca delicat, la cea mai mica atingere a unei brize, sfidand spatiul bidimensional. Lejeritatea  lampii ( la mai putin de 500g distribuite pe 2mp) permite mobilitatea in ritmul aerului, rasucirile gratioase proiectand un plan grafic aproape transparent, intre pardoseala si tavan.
Vertigo este un corp de iluminat, creat de designerul parizian Constance Guisset, de la atelierul Petite Friture. Despre lucrarea sa, artista spune ca este centrata pe explorarea iluziei de viziune si surpriza. In procesul sau de creatie, produsul final ia forma prin pastrarea a ceea ce este pur esential, a delicatetei si a fanteziei primordiale, mizand pe fascinatia de moment si de ce nu, pe admiratia de lunga durata. Petit Friture este un concept de atelier de productie francez, ce se opune fabricarii de design in masa, prin incercarea de a reuni talente in curs de dezvoltare si de a explora impreuna cu ele noi tehnici si aplicatii ale materialelor, de a le incuraja nebunia creatoare pentru a produce acele minunate obiecte ce merg pana la limita fiorilor.


 Prezentarea video a produsului Vertigo de la Petite Friture o gasesti aici: http://vimeo.com/8893998.

Un comentariu:

  1. In Romania prin: Atelier Anda Roman
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=416509861696303&set=a.291374900876467.90038.289937537686870&type=3&theater

    RăspundețiȘtergere